Kalkkunaa pestokastikkeessa
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
175 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 rs (480 g)kalkkunan maustamattomia fileepihvejä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
7 kpl (70 g)aurinkokuivattua tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaissia (pakaste)
- Kastike
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
1 dl (90 g)pestokastiketta
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlkurkumaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta basilikaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Leikkaa kalkkunapihvit 2-3 osaan. Pilko sipuli ja leikkaa tomaatit suikaleiksi. Laita kasvikset ja pihvit uunivuokaan.
2. Sekoita kastikeainekset ja kaada lihojen päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia.
Vinkki
Kalkkunan sijaan voit käyttää broilerin fileepihvejä. Jos valitset valmiiksi maustetun lihan, kastikkeeseen ei tarvita suolaa.