Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

400 g
miedosti suolattuja kalkkunan fileepihvejä
750 g
bataattia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
5 cm pala
inkivääriä
2 rkl
öljyä
2-4 rkl
curry- tai tandooritahnaa
400 g
tomaattimurskaa
250 ml
kookosmaitoa
1-2 rkl
hunajaa tai sokeria
2 tl
suolaa
1 tlk (230 g)
kikherneitä
75 g
babypinaattia
½ ruukku
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kalkkuna-bataatticurry

Herkullinen kalkkuna-bataatticurry tuo Intian maut ruokapöytään. Currytahnan määrää muuttamalla säädät kalkkuna-bataatticurryn sopivan tuliseksi.

Herkullinen kalkkuna-bataatticurry tuo Intian maut ruokapöytään. Currytahnan määrää muuttamalla säädät kalkkuna-bataatticurryn sopivan tuliseksi.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
miedosti suolattuja kalkkunan fileepihvejä
750 g
bataattia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
5 cm pala
inkivääriä
2 rkl
öljyä
2-4 rkl
curry- tai tandooritahnaa
400 g
tomaattimurskaa
250 ml
kookosmaitoa
1-2 rkl
hunajaa tai sokeria
2 tl
suolaa
1 tlk (230 g)
kikherneitä
75 g
babypinaattia
½ ruukku
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Leikkaa kalkkunapihvit tasakokoisiksi kuutioiksi.
2.
Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
3.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista ensin kalkkunakuutiot ja lisää sitten sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää currytahna ja bataatit. Paista sekoittaen 5 minuuttia.
4.
Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja mausteet. Anna poreilla kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia.
5.
Lisää kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes bataatti on pehmeää, noin 5 minuuttia.
6.
Kääntele lopuksi joukkoon huuhdotut pinaatin lehdet. Hienonna päälle korianteri.

Vinkki

Tarjoa kalkkuna-bataatticurry riisin tai muun täysjyvälisäkkeen kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
114 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä