Kalkkuna-bataatticurry
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.6 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gmiedosti suolattuja kalkkunan fileepihvejä
-
Sydänmerkki-tuote750 gbataattia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote5 cm palainkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2-4 rklcurry- tai tandooritahnaa
-
400 gtomaattimurskaa
-
250 mlkookosmaitoa
-
1-2 rklhunajaa tai sokeria
-
2 tlsuolaa
-
1 tlk (230 g)kikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote75 gbabypinaattia
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa kalkkunapihvit tasakokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista ensin kalkkunakuutiot ja lisää sitten sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää currytahna ja bataatit. Paista sekoittaen 5 minuuttia.
4. Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja mausteet. Anna poreilla kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia.
5. Lisää kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes bataatti on pehmeää, noin 5 minuuttia.
6. Kääntele lopuksi joukkoon huuhdotut pinaatin lehdet. Hienonna päälle korianteri.
Vinkki
Tarjoa kalkkuna-bataatticurry riisin tai muun täysjyvälisäkkeen kanssa.