Kalapaistos
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Perunasose
-
Sydänmerkki-tuote800 gjauhoisia perunoita
-
vettä keittämiseen
-
3 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmargariinia
-
1 tlsuolaa
- Kalamuhennos
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote100 gsalaattifenkolia
-
Sydänmerkki-tuote2 (200 g)porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
200 gpaseerattua tomaattia
-
1 rkl(punaviini)etikkaa
-
2-3 tlchilikastiketta
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tljauhettua korianteria
-
Sydänmerkki-tuote400 gkalaa, esim. pakastesei, lohi
-
1 tlk (n. 120g)simpukoita (säilyke)
-
70 gkatkarapuja
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Tee ensin perunamuusi: keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi vedessä.
2. Valmista perunoiden kypsyessä kalamuhennosta. Hienonna sipuli, suikaloi fenkoli ja porkkanat.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää paseerattu tomaatti, etikka ja chilikastike. Lisää myös mausteet ja anna kiehua pari minuuttia.
4. Lisää kattilaan kuutioitu kala, katkaravut, valutetut simpukat ja tilli. Keitä pari minuuttia.
5. Soseuta kypsät perunat perunasurvimella, lisää maito, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada kalamuhennos uunivuokaan ja levitä päälle perunamuussi. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vinkki
- Fenkolin ohella voit käyttää varsiselleriä.
- Jos kaapista löytyy tilkkanen ruokakermaa tai nokare tuorejuustoa, voit pehmentää niillä kalamuhennoksen makua