K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustikka-juustokakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustikka-juustokakun salaisuus piilee rukiisessa pohjassa, mustikkahillossa sekä sitruunassa. Sinivalkoinen kakku maistuu paitsi kesäaikaan, myös talven tullen: mustikkahillo syntyy mainiosti pakastetuista marjoista.



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
150 g
näkkileipää
2 rkl
tomusokeria
1½ tl
kanelia
Sydänmerkki-tuote
¾ dl
pullomargariinia
Täyte
Sydänmerkki-tuote
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
Sydänmerkki-tuote
1 prk (250g)
maitorahkaa
1
kananmuna
1½ dl
sokeria
3 tl
vaniljasokerisa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunankuorta
Mustikka-sitruunahillo
Sydänmerkki-tuote
½ l
mustikoita
Sydänmerkki-tuote
½ dl
sitruunamehua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
sitruunankuorta
2 dl
hillosokeria
Koristeluun
Sydänmerkki-tuote
2 dl
(pensas)mustikoita
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.

Vinkki

  • Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
  • Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g