Mustikka-juustokakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote150 gnäkkileipää
-
2 rkltomusokeria
-
1½ tlkanelia
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (250g)maitorahkaa
-
1kananmuna
-
1½ dlsokeria
-
3 tlvaniljasokerisa
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 rklsitruunankuorta
- Mustikka-sitruunahillo
-
Sydänmerkki-tuote½ lmustikoita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunankuorta
-
2 dlhillosokeria
- Koristeluun
-
Sydänmerkki-tuote2 dl(pensas)mustikoita
Valmistusohje
1. Murskaa leivät tehosekoittimessa tai hakkaa muruiksi muovipussin sisällä. Mausta sokerilla ja kanelilla ja lisää rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin täyteainekset tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
3. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja nosta kylmään. Anna jähmettyä 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
4. Valmista mustikkahillo. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele (pensas)mustikoilla.
Vinkki
- Jos käytät koristeeksi pakastemustikoita, voit tehdä niille kiilteen hyytelösokerista, niin pinta pysyy siistinä.
- Voit käyttää pohjaan näkkileivän ohella korppuja