Flatbread
Hapanimelä balsamicosiirappi viimeistelee nämä litteät leipäset herkullisiksi suupaloiksi.
Raaka-aineet
- Leivät
-
2 dlvettä
-
10 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Paahdetut tomaatit
-
Sydänmerkki-tuote200 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3 oksaatuoretta rosmariinia tai timjamia
- Balsamicosiirappi
-
½ dltummaa balsamicoa
-
½ dlsokeria
-
(2 rklvettä)
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote50 grucolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Laita ensiksi tomaatit paahtumaan uuniin: halkaise huuhdellut tomaatit ja laita leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Lorauta pintaan öljyä ja ripottele päälle mausteet. Anna paahtua 150 asteessa noin tunti.
2. Lämmitä leipästen vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tee odotellessa balsamicosiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia tai kunnes seos paksunee hiukan. Siirappi paksunee lisää jäähtyessään.
4. Jaa taikina 10 osaan ja kauli noin 12x20 cm:n kokoisiksi soikeiksi leipäsiksi. Voitele paistin- tai parilapannu kevyesti öljyllä ja paista leipiä yksi kerrallaan noin 2 minuuttia/puoli. Pidä leivät lämpiminä liinan alla.
5. Sivele paistettujen flatbreadien pintaan lusikallinen tuorejuustoa, tomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Viimeistele pinta balsamicosiirappiraidoilla.
Vinkki
Kokeile tomaattien sijaan täytteenä myös paahdettuja paprikoita tai pikapaistettuja kesäkurpitsaviipaleita.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Välipalat ja jälkiruoat
Täytetyt leivät
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
172 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
172 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g