Appelsiiniboston
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
46 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
¾ dlsokeria
-
2 tlkardemumma
-
½ tlsuolaa
-
6-7 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiinin kuori
-
2 rklappelsiinin mehua
-
Sydänmerkki-tuote100 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
½ dltomusokeria
- Koristelu
-
1 dltomusokeria
-
1 rklappelsiinimehua
-
1 rklhillottua appelsininkuorta
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhoista ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Kohota liinan alla noin 1 tunti.
2. Pese täytteen appelsiinin pinta hyvin ja raasta kuoren oranssi osa. Halkaise ja puserra mehu. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla 3 cm levyisiksi paloiksi (noin 14 palaa) ja nosta palat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun (n. 30 cm pitkään) leipävuokaan.
4. Kohota peitettynä puolisen tuntia ja paista 200 asteessa 25–35 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
5. Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja appelsiinimehu paksuhkoksi, mutta valuvaksi kuorrutteeksi. Koristele hiukan jäähtynyt pitko tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta.
Vinkki
Voit leikata taikinarullasta myös ohuempia paloja ja latoa viipaleet 2 vuokaan.