Panzanella

L M K

Italialainen panzanella-salaatti antaa kuivahtaneelle leivälle uuden elämän.

Vinkki

Salaatti maistuu erinomaiselta vaikkapa sitruunakalan kavernina



Raaka-aineet

200 g
vaaleaa leipää
200 g
salaattia
300 g
(kirsikka)tomaattia
200 g
kurkkua
1
paprika
½ - 1
punasipuli
1 rkl
kapriksia
Kastike
4 rkl
öljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
15 lehteä
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kuutioi tai revi leipä palasiksi ja paahda paloja uunipannulla 180 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Voit paahtaa palat myös kuumalla paistinpannulla.
2. Huuhdo salaatti ja muut vihannekset. Pilko tomaatit, kurkku ja paprika sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Valuta kaprikset.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään.
4. Nosta leipä ja vihannekset salaattia lukuun ottamatta kulhoon, lisää kastike ja sekoita. Lisää lopuksi salaatti ja koristele basilikanlehdillä.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
108 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
9.4 g