Lehtikaalikeitto

M K

Lehtikaalikeiton herkullisen maun salaisuus piilee aniksessa.

Vinkki

Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittua, suikaloitua kyssäkaalia.



Raaka-aineet

1
sipuli
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
4 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
1 ½ rkl
aniksensiemeniä
2 rkl
tuoretta timjamia
¼ tl
suolaa
Tarjoiluun
100 g
retiisejä
100 g
kotijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3. Kaada joukkoon vesi sekä liemikuutio ja keitä kannen alla hiljalleen muutaman minuutin ajan.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5. Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja mausta keitto. Tarkista maku.
6. Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.