Kylmäsavulohipiiras

G

Kylmäsavulohipiiras on suolaisten piirakoiden kestosuosikki. Gluteenittomana se sopii entistä useamman herkuttelijan iltateelle ja juhlahetkiin.

Vinkki

Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, korvaa pohjan gluteeniton jauhoseos puoliksi ruis- ja vehnäjauhoilla. Lisää hiukan jauhoja tai nestettä, jos taikina tuntuu liian löysältä tai kuivalta.



Raaka-aineet

Pohja
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
½ dl
pullomargariinia
1 dl
maitoa
Täyte
1
sipuli
100 g
purjoa
1 rkl
öljyä
200 g
kylmäsavulohta
1 ruukku
tilliä
2
kananmunaa
2 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitusta
2 dl
juustoraastetta
1 tl
paprikajauhetta
¼ tl
valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaan.
2. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi ja silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
141 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g