Kukkakaali-papulevite

G L M K

Pehmeänmakuinen voipapu saa pähkinäisen vivahteen paahdetuista siemenistä ja kukkakaalista. Tahna maistuu herkulliselta leivän päällä tai lämpimän ruuan lisukkeena



Raaka-aineet

350 g
kukkakaalia
240 g (1 tlk)
kypsiä valkoisia papuja
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ dl
sitruunanmehua
2 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
5 oksaa
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda grillivastuksen alla muutama minuutti molemmin puolin. Jäähdytä hetki.
2. Valuta pavut siivilässä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi.
3. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g