Vuokasämpylät
Herkullisten vuokasämpylöiden salaisuus on täytteessä, tomaatissa, pinjansiemenissä ja oliiviöljyssä
Raaka-aineet
- Taikina
-
2 ½ dlvettä
-
15 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote6 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote6kirsikkatomaattia
-
2 rklpinjansiemeniä
-
1 tlvälimeren yrttisekoitusta
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota tunnin ajan liinan alla. Voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat ja ripottele niihin vähän jauhoja.
3. Nostele taikinaa kadella öljytyllä lusikalla vuokiin ja kotona vielä puoli tuntia peitettynä.
4. Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään puolikas tomaatti. Ripottele koloon vielä pinjansiemeniä ja yrttisekoitusta, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä muutama tippa (oliivi)öljyä.
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/ Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g