Tomaattinen lihapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote700 gjuureksia (esim. porkkana, palsternakka, selleri)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote(chiliä)
-
Sydänmerkki-tuote400 gnaudan paistia
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1laakerinlehti
-
1 rklsokeria
-
2 tlsuolaa
-
1 tlpaprikajauhetta
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tltimjamia
Valmistusohje
1. Viipaloi kuoritut juurekset, lohko sipuli ja silppua valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika ja halutessasi myös chiliä.
2. Kaada pilkotut kasvikset ja suikaloitu liha (kannelliseen) uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja huuhdo murskapurkki vedellä. Kaada vesiseos vuokaan. Lisää loput ainekset ja sekoita kevyesti.
3. Kypsennä kannella tai foliolla peitettynä 175 asteessa 2-2,5 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit ottaa halutessasi viimeiseksi tunniksi kannen pois, niin ainekset saavat väriä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää pataan kypsennyksen aikana vettä.
Vinkki
Jos et jaksa kuoria tuoreita juureksia, nappaa pakastealtaasta keittojuureksia.