M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti

M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tuoreet yrtit ja kalakastike antavat aasialaista makua nuudelille ja possulle. Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudeli-possusalaatin on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.



Raaka-aineet

Salaattipohja
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
jääsalaattia
Sydänmerkki-tuote
½
kurkku
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
2
kevätsipulin vartta
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta korianteria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
Porsas
Sydänmerkki-tuote
250 g
possunfilettä tai -suikaleita
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
1
lime
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
1
limen kuori
Sydänmerkki-tuote
1
tuore chili (mieto)
Sydänmerkki-tuote
1
sitruunaruohon varsi
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 dl
cashewpähkinöitä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4. Laita paistinpannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja lruskista lihapalat. Ota pannu pois liedeltä ja mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.

Vinkki

Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g