Salaattiveneet
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
200 gkatkarapuja
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote200 gendiiviä
-
Sydänmerkki-tuote½kurkku
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dltuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
Sydänmerkki-tuote2 rkllimen mehua
-
2 rklvettä
-
1 tlfariini- tai ruokosokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Ota katkaravut sulamaan noin tuntia aiemmin. Ruskista katkarapuja öljyssä muutama minuutti eli kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
2. Irrota endiven eli salaattisikurin lehdet toisistaan, huuhtele ja valuta. Pilko kurkku pitkiksi ja ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös avokado pitkiksi suikaleiksi.
3. Hienonna kastikkeen korianteri ja chili. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, soseuta sauvasekoittimella.
4. Asettele endiivin lehdet tarjoiluvadille. Lisää lehdille kurkku- ja avokadosuikaleet ja päälle katkaravut. Lusikoi päällimmäiseksi kastiketta.
Vinkki
Katkarapujen sijaan voit kokeilla myös kylmäsavulohta tai muuta savukalaa. Koska kalat voivat olla melko suolaisia, voit jättää kastikkeen suolan pois.