Puolalainen perunapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuoreita herkkusieniä
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
150 gsaunapalvikinkkua
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta persiljaa
-
Sydänmerkki-tuote10isoa savoijinkaali-, varhaiskaali- tai kiinankaalilehteä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Puhdista sienet huolellisesti ja viipaloi ne. Pyörittele peruna-, sieni-, ja sipuliviipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi saunapalvi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna persilja silpuksi.
3. Vuoraa uunivuoka SAGA-leivinpaperilla. Aseta puolet kaalinlehdistä vuoan pohjalle. Lisää vuorotellen perunaseosta, saunapalvia ja hienonnettua persiljaa kaalinlehtien päälle. Laita loput kaalinlehdet päällimmäiseksi ja peitä vuoka leivinpaperiarkilla. Paista uunissa 160 °C noin 2 tuntia.
Vinkki
- Voit käyttää ruokaan kypsiä perunoita. TÄllöin kypsennysajaksi riittää 1/2 tuntia