Punainen nakkikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
300 gnakkeja (rasvaa max 10%)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote300 gbataattia tai perunoita
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote600 gkeittojuureksia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaissia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tljeeraa eli juustokuminaa
-
1 prk (400g)(yrttimaustettua) tomaattimurskaa
-
1 lvettä
-
1liemikuutio
-
1 tlchilitahnaa
-
ripaussokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja perunat tai bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia, nakkeja ja jeeraa muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Lisää myös chilitahna ja sokeri. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.