Nyhtöleipä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
35 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2½maitoa
-
25 ghiivaa
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 rklsiirappia
-
½ tlsuolaa
-
3½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
Sydänmerkki-tuote2isoa tomaattia
- Yrttiöljy
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
2 tlrosmariinia
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit, leikkaa kannat pois ja poista teelusikalla siemenet erilliseen astiaan. Leikkaa tomaatit 16 siivuksi.
2. Murenna hiiva ja tomaatinsiemenet kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiivaleipäjauhot, siirappi ja suola. Alusta taikinaa ja lisää hiljalleen vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä, noin puoli tuntia.
3. Valmista yrttiöljy: sekoita öljy, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja rosmariini.
4. Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Leikkaa 8 osaan ja muotoile litteiksi (halkaisijaltaan n. 10 cm) leipäsiksi. Voitele leipäset molemmilta puolilta yrttiöljyllä. Leikkaa jokainen pala vielä kahteen osaan ja lado pinoksi. Nosta pino leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja laita joka toisen taikinalevyn väliin tomaattisiivu.
5. Anna kohota 30 minuuttia. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
Vinkki
Leivästä saat vegaanisen version korvaamalla maidon kaurajuomalla.