Sienipiiraset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
174 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlmaitoa
-
¼ palaa (12g)hiivaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
3 ½ dlvehnäjauhoja
-
3 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 l (200g)suppilovahveroita
-
Sydänmerkki-tuote150 gmunakoisoa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
2 rkltomaattipyreetä
-
1 tlVälimeren yrttisekoitusta
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 dlraejuustoa
- Voiteluun
-
½ dlöljyä tai maitoa
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia ja tee sillä aikaa täyte.
2. Hienonna sipuli ja puhdista ja pilko sienet. Kuutioi munakoiso noin 1 cm palasiksi. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää mausteet ja raejuusto ja anna jäähtyä
3. Pyöritä kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 30 osaan. Kauli palat noin 10 cm pyöryköiksi.
4. Lisää pyörylöille täytettä n. 1 rkl ja sulje puolikuunmuotoiseksi piiraaksi. Paina reuna tiiviiksi haarukalla. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele piirakat ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki
- Kuivattujen sienten käyttäjä pärjää parilla desillä (n. 40 g) sieniä