Mustapapukippo meksikolaisittain
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
1 lvettä
-
½ tlsuolaa
-
2 dlkokonaisia spelttihelmiä
- Mustapapusalsa
-
Sydänmerkki-tuote2avokadoa
-
Sydänmerkki-tuote3tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote1vihreä paprika
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote1 dllimen mehua (2-3 limeä)
-
230 gmustapapuja (säilyke)
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaissia (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote2 rkl(maustettua) öljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote400 gbroilerinfileetä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 rklchilijauhetta
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gkermaviiliä
-
100 gmaissilastuja
-
Sydänmerkki-tuote150 gtuoretta pinaattia
Valmistusohje
1. Keitä spelttihelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 min). Valuta ylimääräinen vesi tarvittaessa ja anna jäähtyä.
2. Pilko mustapapusalsan avokadot, tomaatit, sipuli ja paprika. Hienonna korianteri. Lisää limen mehu, valutetut pavut, maissi, öljy ja mausteet. Sekoita ja laita maustumaan jääkaappiin
3. Sekoita öljy, chili ja suola. Levitä seos broilerin fileiden molemmille puolille. Paista 180 asteessa 10-15 minuuttia. Suikaloi kypsä liha ja anna jäähtyä.
4. Kokoa kulhot laittamalla annoskulhoihin kerroksittain kypsiä spelttihelmiä, mustapapusalsaa, broilerin suikaleita, pinaattia, maissilastuja ja lusikallinen kermaviiliä.
Vinkki
Lisää tulisuutta salsaan saat lisäämällä joukkoon tuoretta chiliä hienonnettuna.