G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Linssi-bataattipata

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Herkullinen kasvispata maistuu niin vegaanille kuin lihansyöjällekin



Raaka-aineet

350 g
bataattia
2 cm pala
inkivääriä
2 rkl
öljyä
1 tl
garam masalaa
500 g
paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 prk (380g)
kypsiä punaisia linssejä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori bataatti ja kuutioi sentin paloiksi. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy vokkipannulla tai paistokasarissa. Lisää bataattikuutiot, inkivääri ja garam masala-mausteseos. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, suola ja sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on kuivahtaa liikaa.
3. Valuta linssit ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiehauta.

Vinkki

Keitä linssi-bataattipadan lisukkeeksi pastaa, ohraa, aterianjyviä tai riisi-viljaseosta - makusi mukaan!

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
7.0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita