G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kirjolohiseljanka

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
kirjolohta fileenä
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
50 g
juuriselleriä
Sydänmerkki-tuote
200 g
fenkolia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
2
kalaliemikuutiota
1 l
vettä
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulinkynsi
½ dl
tomaattipyreetä
200 g
hapankaalia
1 dl
tuoretta tilliä
1
suolakurkku
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
100 g
kaurafraichea tai ranskankermaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.

Vinkki

Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g