G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Karviaishillo

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Keitä raikasta karviaishilloa puuron silmäksi tai kakun täytteeksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
900 g
karviaisia
2 dl
vettä
1 pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
(1 tl
vaniljasokeria)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhdo karviaiset ja poista halutessasi kannat saksilla.
2. Laita marjat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmenneet. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. Mausta valmis kuuma sose halutessasi vaniljasokerilla.
3. Kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa reikäkauhalla ja purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje heti kuumennetuilla kansilla. Jos pakastat hillon, anna sen jäähtyä ja jaa rasioihin.

Vinkki

  • Vaniljan makua saat myös keittämällä marjojen kanssa vaniljatankoa. Karviaishillon voi maustaa myös kanelilla, inkiväärillä, neilikalla tai kardemummalla.
  • 900g karviaisia on tilavuudeltaan n. 1,5 l

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g