Kalamurekepihvit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gkalafileetä, esimerkiksi puolet lohta ja puolet haukea
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua rosepippuria
-
¼ tlvalkopippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlhienonnettua tilliä
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
2kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermaviiliä
-
2 rklperunajauhoja
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Jauha paloitellut kalapalat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää suola, pippurit ja tilli.
2. Hienonna sipuli ja pehmitä sitä hetki vesitilkassa mikrossa. Lisää sipulisilppu, munat, kerma ja perunajauhot kalamassaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Paista taikina pihveiksi kevyesti öljytyssä lettupannussa.
Vinkki
- Ylläoleva ravintosisältö toteutuu, jos puolet kalasta on vähärasvaista haukea ja puolet rasvaisempaa lohta. Pelkästä hauesta tehdyt pihvit ovat kevyempiä.
- Kalaksi sopii kaikenlainen kala: lohi, ahven, pakastekala, hauki tai vaikka silakat. Koostumus on erityisen mehevä, kun laitat vähärasvaisen kalan lisäksi myös rasvaisempaa lohta tai kirjolohta
- Jauhaminen onnistuu myös lihamyllyssä. Jos massa ei ole tarpeeksi sileää yhden jauhamiskerran jälkeen, toista käsittely
- Pihvit voi kypsentää myös uunissa, 225 asteessa noin 15 minuutin ajan
- Pihvien ohella voi paistaa murekekeen voidellussa kakkuvuoassa. Laita foliolla peitetty vuoka uunipellille, jossa on vettä. Kypsennä 175 asteen lämmössä runsaan tunnin ajan.
- Samasta massasta valmistuu myös pyörykät, jotka keitetään kypsiksi kattilassa vähässä vedessä.