Hirveä punaviinissä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
800 ghirven paistia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote4punasipulia
-
Sydänmerkki-tuote800 gjuureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana)
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrouhittua mustapippuria
-
3 dlpunaviiniä
-
1 ½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Vinkki
- Padan maustamiseen sopii myös lipstikka ja chili. Juuresten sekaan voi sujauttaa myös omenaa.
- Voit kypsentää lihan myös kokonaisena, viipaloi tai pilko paisti kypsennyksen jälkeen. Kokonaisen paistin kypsennysaikaa voit tarkkailla lihan sisälämpötilan avulla (n. 58-65 astetta). Voit tarvittaessa lisätä hieman nesteen (vesi tai punaviini) määrää.
- Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.