G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Hirveä punaviinissä

G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Pitkään haudutettu riistaisa pataruoka suorastaan sulaa suuhun. Juurekset tuovat hirvipataan myös muhevaa makua.



Raaka-aineet

800 g
hirven paistia
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
4
punasipulia
Sydänmerkki-tuote
800 g
juureksia (esim. lanttu, palsternakka, porkkana)
Sydänmerkki-tuote
1 tl
rouhittua mustapippuria
3 dl
punaviiniä
1 ½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta persiljaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi ja ruskista lihapalat öljyssä padassa tai kattilassa.
2. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Lisää pataan yhdessä pippurin kanssa.
3. Lisää myös punaviini ja hauduta 2-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.
4. Mausta lopuksi suolalla ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Vinkki

  • Padan maustamiseen sopii myös lipstikka ja chili. Juuresten sekaan voi sujauttaa myös omenaa.
  • Voit kypsentää lihan myös kokonaisena, viipaloi tai pilko paisti kypsennyksen jälkeen. Kokonaisen paistin kypsennysaikaa voit tarkkailla lihan sisälämpötilan avulla (n. 58-65 astetta). Voit tarvittaessa lisätä hieman nesteen (vesi tai punaviini) määrää.
  • Saksanhirvikäristys-aineksilla (pakaste) pata kypsyy hiukan nopeammin.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.7 g