Broileriwokki
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
- Marinadi
-
Sydänmerkki-tuote6valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
1 dlviinietikkaa
-
4 ½ rklsoijakastiketta
-
4 rklfariinisokeria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamattomia broilerinfileitä
-
Sydänmerkki-tuote300 gpunakaalia
-
Sydänmerkki-tuote300 gkiinankaalia
-
Sydänmerkki-tuote150 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote50 gsaksanpähkinöitä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote(chiliä)
Valmistusohje
1. Tee marinadi. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset. Ota marinadista 1/3 eri astiaan, käytä loppu broilerin maustamiseen.
2. Suikaloi broilerinfileet ja sekoita 2/3 marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
3. Suikaloi kaalit, halkaistu ja huuhdeltu purjo, porkkanat ja paprika. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
4. Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Siirrä kypsät suikaleet lautaselle pähkinöiden viereen.
5. Kuullota punakaali- ja porkkanasuikaleita wokkipannussa pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti eli kunnes kasvikset alkavat hiukan pehmetä, mutta ovat vielä napakoita. Lisää loppu marinadi kasvisten päälle.
6. Lisää myös kypsät broilerisuikaleet sekä pähkinät ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja halutessasi chilillä.
Vinkki
- Kasvisversion wokista teet vaihtamalla broilerin esimerkiksi nyhtökauraan, soijasuikaleisiin tai quorn-paloihin. Soijasuikaleet esikeitetään vedessä ennen käyttöä (5-10 min)
- Tarjoile wokin kanssa täysjyväistä viljalisäkettä tai kuitupitoista riisiä.
- Katso myös possuwokin, kalawokin ja cashew-kaaliwokin ohje.