Raparperivispipuuro

M K

Raparperi ja mansikat tekeytyvät herkän roosaksi, pirteänmakuiseksi puuroksi. Puuro maistuu entistä paremmalta kanelisokerin kera.

Vinkki

Vaihda makuainetta ja vispipuuro muuntautuu uudenmakuiseksi ja näköiseksi. Perusohje 1 l vettä, 3–4 dl marjoja, survoksena 2 dl. Hedelmistä puuroon sopivat esimerkiksi omena tai aprikoosi.



Raaka-aineet

1 l
vettä
6 dl
raparperinpaloja
3 dl (150 g)
mansikoita
1 dl
sokeria
1 ½–2 dl
tummia mannasuurimoita
½ mm
suolaa
Tarjoiluun
Kanelisokeria
Rasvatonta maitoa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi. Lisää raparperinpalat, mansikat ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.
2. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Hauduta kymmenen minuuttia ja mausta suolaripauksella. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.0 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.1 g