Tomaatti-auringonkukkaleipä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
225 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
30 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
4 dlvettä
-
1 psskuivahiivaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlauringonkukan siemeniä
-
3 rkltomaattipyrettä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
6-7 dlhiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
1. Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen (+42 astetta). Lisää ainekset jauhoja lukuunottamatta ja sekoita. Alusta lopuksi jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän ja kimmoisan taikinan.
2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (n. 30 min.) Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kohota vielä liinan alla.
3. Paista leipää 200 asteessa noin 15 minuuttia.