Kolme raaka-ainetta – monta reseptiä

Sydänmerkki viettää tällä viikolla #sinkkuviikko'a, jolloin annetaan vinkkejä yhden hengen kotitalouksien eli noin miljoonan suomalaisen ruokapöytään. Kannan korteni kekoon!

Lähestyn aihetta raaka-aineiden kautta. Haastoin itseni pohtimaan mitä kaikkea ruokaa voisi tehdä kolmesta tuikitavallisesta raaka-aineesta. Mitä saisi aikaan, jos paketillisen jauhelihaa jakaisi osiin ja tomaattimurskan käyttäisi vaikka kahdessa osassa. Keräkaali menee helposti neljään osaan, useampaankin tarvittaessa. Kun raaka-aineita käyttää osissa, ei koko kattilallista samaa ruokaa tarvitse syödä koko viikkoa. 

Valmistin kolmesta raaka-aineesta neljä runsasta ateriaa: kaali-jauhelihawokkia, jauhelihapihvin tomaattikastikkeella ja kaalisalaatilla, kasvis-jauhelihakeiton sekä paahdettua keräkaalia ja mausteista jauhelihamurua. Herkkua!

Wokkiin otin vinkkiä Sydänmerkin cashew-kaaliwokista, myös Kokit ja potit -ruokablogin aasialainen kaalipata toimii mainiosti. Kaalisalaatin teen usein vinaigrette-kastikkeella (esimerkiksi näin). Tomaattikastike synty, kun maustaa tomaattimurskan himppusella suolaa ja sokeria, rouhaisee mukaan mustapippuria sekä halutessaan vaikka tuoreita yrttejä. Keitto syntyy helposti, ja vaikka lammas-kaalikeiton resepti onkin raaka-aineiltaan erilainen, saa siitä vinkkiä maustamiseen. Paahdetun keräkaalin voi puolestaan tehdä vaikka aiemmin tänne Voimaa keittiöstä -blogiin tekemälläni aasilaisen kaalisalaatin reseptillä. Pannulla ruskistetun jauhelihan voi maustaa mieleisekseen maustehyllyn lemppareilla. 

Aika monenlaista ruokaa muutamasta raaka-aineesta, eikö!