Keltainen kanacurry

Marraskuu on monesti synkin kuukausi, kun ulkona on pimeää ja ankeaa. Syysmyrskyt ovat taas kurittaneet meitä täällä rannikolla ja sähköt häilyvät monena päivänä päälle ja pois.

Olemme tottuneet jo tähän vuosien saatossa. Siksi näin marraskuun aikana on hyvä olla ”takataskussa” nopeita reseptejä.

Muutaman kerran on pataruoat jääneet nopeasti kylmenevään uuniin ja pullanpaisto stopannut. Tänäänkin, ja myös tätä kirjoittaessani, on sähköt katkenneet muutamaan otteeseen. Ehdin kuitenkin valmistaa ihanan lämmittävän kanacurryn perheelle. Aikaa tämän väripläjäyksen valmistukseen ei kulu kauempaa kuin 15 minuuttia. Riisitkin valmistuvat siinä samassa ajassa, kun kastike poreilee valmiiksi.

Näin pimeänä vuodenaikana kaipaa lautaselleen myös väriä ja lämpöä. Niitä kumpaakaan ei tästä herkullisesta currystä puutu.

Keltainen kanacurry



Meidän lapset rakastavat tätä helposti valmistuvaa kanacurrya. Keltainen currytahna tuo kastikkelle kivaa mausteisuutta ja lämpöä.


Keltainen kanacurry

4:lle

  • 1 rkl öljyä
  • 400 g kanan sisäfileetä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 80 g cashew pähkinöitä
  • 200 g wokkivihanneksia (pakaste)
  • 400 ml kookoskermaa
  • 1/2 limetin mehu

Koristeluun

  • Tuoretta korianteria


Lisäksi

  1. Paloittele kanan sisäfileet ohuiksi suikaleiksi.
  2. Paista kanasuikaleet kauniin kullanruskeiksi öljyssä.
  3. Lisää pannulle currytahna ja cashew pähkinät. Sekoittele kunnes currytahna on sekoittunut kanasuikaleisiin.
  4. Lisää pannulle wokkivihannekset ja paista samalla sekoitellen kunnes vihannekset ovat lämmenneet.
  5. Kaada joukkoon kookoskerma ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Mausta limentin mehulla.
  6. Tarjoile kastikkeen seuraksi riisiä ja naanleipää. Koristele valmiit annokset tuoreella korianterilla.
Keltainen kanacurry

Makoisaa marraskuuta!