Munakoisolasagne

Sydänmerkki



Ainekset

Tomaattikastike
6.4 kg
Tomaattimurska
2.4 kg
Kesäkurpitsaviipale
1.6 kg
Sipuliviipale
3.2 kg
Munakoisoviipale
Paistamiseen
0.16 kg
Rypsiöljy
Kastike
0.36 kg
Vehnäjauho
0.24 kg
Voi laktoositon
4 kg
Maitojuoma laktoositon
0.004 kg
Muskottipähkinä jauhettu
0.016 kg
Merisuola
0.016 kg
Mustapippurirouhe
Lisäksi
3.2 kg
Lasagnelevy IsoMitta
Kuorrutus
0.64 kg
Juustoraaste laktoositon

Valmistusohje

1. Paista sipulit ja kesäkurpitsat kippipannussa tai stimmissä kullanruskeiksi. Lisää sekaan tomaattimurska ja anna hautua hetken aikaa.
2. Aseta ohuet munakoisoviipaleet gn-vuokiin tai uunipelleille, paahda niitä 15 minuuttia 180-asteessa. Näin saat ne varmasti kypsäksi ja pehmeäksi lasagnessa.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja anna pulpahtaa. Lisää maito ohuena nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivamausteet ja suurin osa juustoraasteesta. 
4. Kokoa lasagne, lusikoi tomaattikastiketta  ja munakoisopaloja pohjalle, lisää lasagnelevyt ja lisää valkokastiketta munakoisoineen. Toista tätä niin kauan kuin tarveaineita riittää. Viimeisenä on hyvä laittaa valkokastiketta, jonka päälle lisätään loput juustoraasteesta.
5. Paista lasagnea uunissa 150-asteessa noin 1,5h kansi päällä. Viimeiset 10 minuuttia voit paistaa ilman kantta, jolloin pinta saa kauniin kullanruskean värin. Kypsentämisen jälkeen voit hyvin antaa lasagnen vetäytyä noin 80-asteessa vielä puolisen tuntia ja tarjoilla sitten. 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Kuitua
1.8 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta