Verkkopussit sipuleille ja hedelmille

Kun aloin suunnitella näiden säilytyspussien tekemistä, en olisi uskonut miten kivoja niistä tulee! Toisinaan keittiössä on pöytä- ja säilytystila vähissä, etenkin näin sadonkorjuun aikaan. Seinälle ripustettavat säilyttimet ovat käteviä ja nämä vieläpä hauskan näköisiä. Tekemiseenkin tarvitaan vain narua ja muutama minuutti aikaa.

Tarvitset siis narua tai lankaa ja sakset. Langan paksuudella ei ole kovin paljon väliä, kunhan se on kestävää. Käytin näissä ohuehkoa narumaista kierrätyspuuvilla-polyesterilankaa, joka toimi oikein hyvin.

Tässä ohje tuollaiseen noin viiden omenan pituiseen pussukkaan:

  • Leikkaa langasta 3 kpl 250 cm pituista pätkää. Taita langat puolivälistä ja tee taitekohtaan solmu, joka toimii ripustuslenkkinä. Teippaa solmu kiinni pöytään tai käytä painona esim. saksia, jotta koko työ pysyy paikoillaan.
  • Tee ensimmäiset solmut n. 8 cm päähän ripustuslenkistä. Solmii siis vierekkäiset langat toisiinsa kiinni umpisolmulla.
  • Tee seuraavat umpisolmut n. 5 cm päähän ensimmäisistä solmuista. Taas solmitaan vierekkäiset langat yhteen, ja lisäksi ulommaiset langat yhteen, jolloin alkaa muodostua putkimainen verkko.
  • Solmi vierekkäisiä lankoja yhteen niin kauan kuin lankoja riittää, jätä kuitenkin riittävästi lankaa loppuun, jotta saat tehtyä työn päähän solmun. Jos solmiminen tuntuu sekavalta, käytä apuna esim. tyhjää talouspaperirullaa, jonka ympärille solmit verkkoa. Pidä solmujen etäisyydet mahdollisimman saman pituisina.
  • Leikkaa lopuksi yhteensolmitut langat siististi saman pituisiksi.
  • Jos tahdot tehdä tiiviimpää verkkoa, käytä työssä neljää lankaa. Silloin solmujen etäisyys voi olla 4 cm. Muista jättää aloitukseen isompi väli, jotta saat sipulit/hedelmät pussiin ja ulos sieltä

Kommentoi