Sienikiusaus

Sienikiusaus

Sienikiusaus, kuten kaikki kiusaukset, valmistuvat uunissa kuin itsestään, eikä raaka-aineita tarvita kuin muutama.

Homma helpottaa merkittävästi, jos – tai mikäpä ettei kun – pohjana käyttää kaupan pakastelaarin valmista peruna-sipulisekoitusta. Pakastimesta pussi tai kaksi peruna-sipulisekoitusta uunivuokaan, sekaan sieniä ja päälle suolalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa.

Ruoasta saa helposti maidottoman ja siten myös vegaanisen, kun ruokakermana käyttää kaurakermaa. Sieniksi sopivat esimerkiksi suppilovahverot, kantarellit tai vaikka rouskut. Myös kaupan herkkusienet tai siitakesienet sopivat hyvin. Tuoreet sienet paistetaan pannulla (rouskut täytyy usein ryöpätä, tarkista sienikohtainen käsittelyohje) ja kuivatut sienet liotetaan.

Tykkään hienontaa sienet kiusaukseen aika pieniksi paloiksi, jotta umaminen maku ulottuu useampaan perunaiseen kolkkaan. Mausteeksi riittää suola ja pippuri. Mausta maltilla ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria pöydässä.

RESEPTI

neljälle

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • noin litra tuoreita suppilovahveroita (tai pieni kourallinen kuivattuja)
  • 2 1/2 dl ruokakermaa
  • noin 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  1. Esikäsittele sienet: paista pannulla tuoreet sienet tai liota kuivatut sienet. Muista aina tarkistaa käyttämäsi sienten esikäsittelyohjeet ennen kokkaamista.
  2. Kaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan jäisenä.
  3. Sekoita perunan sekaan esikäsitellyt, hienonnetut sienet.
  4. Mausta ruokakerma suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan.
  5. Sekoita ja paista 200 asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle leivinpaperi tai folio.

Kommentoi