Piparkakkukranssi

Joka vuosi se sama innostus vaan iskee. Piparkakkutaikinasta on loihdittava jotain hauskaa. Lapsella on tietysti paljonkin ideoita, millaisia rakennelmia voitaisiin tehdä - yhtenä vuonna askarreltiin piparkakkupuu ja puumaja, tänä vuonna on jo rakennettu piparirobotti!

Kranssi syntyi vähän vahingossa, erään toisen idean sivutuotteena, mutta siitä tulikin aika ihana. Piparkakun väri itsessään on kaunis, joten minusta kannattaa jättää koristelut pelkistetyiksi.

Kranssi syntyy näin: Kauli taikina sopivan paksuiseksi. Asettele haluamasi kokoinen lautanen taikinan päälle ja leikkaa veitsellä lautasen reunan mukaisesti. Aseta taikinaympyrän keskelle pienempi lautanen tai muu pyöreä sopivan kokoinen astia, ja leikkaa. Irrota keskiosa.

Lehdet leikkasin taikinasta vapaalla kädellä, linnut ja kukat muotilla. Voit asetella osan lehdistä kranssin päälle jo ennen paistamista. Loput kiinnitetään sulatetulla sokerilla paistamisen jälkeen. Voit tehdä kranssista ihan niin pelkistetyn tai runsaan kuin haluat!

Solmi lopuksi ripustusnauha kranssin ympärille, niin voit ripustaa kranssin seinälle. Kaunishan se on pöytäkoristeenakin.

Innostuin myös pienten rasioiden tekemisestä. T'äytä rasiat pähkinöillä tai muilla herkuilla ja vie joulutuliaisena. Et ainakaan anna lahjaksi turhaa tavaraa, sillä rasiankin voi syödä!

Piparirobotti ja muut jouluiset ideat ja tunnelmat vilahtelevat varmasti Instagramissa, mistä tämä bloggaaja löytyy nimellä @ukkomai.

Ihanaa joulua ja onnea uudelle vuodelle 2019!
❤️ Maija