Pienet pavlovat

Pienet pavlovat

K E V Ä T!

Kevät ja pian koittava kesä tietää myös kepeitä, iloisia ja ihania juhlia. Kevään juhlakauden aloittaa äitienpäivä, josta kiepsahdetaan valmistujaisiin, lakkiaisiin, rippijuhliin, häihin ja juhannukseen.

Kaikkiin kesän juhliin sopii loistavasti makeaksi tarjottavaksi pavlova, joka myötäilee sujuvasti sesonkia, sillä rapean marenkipohjan ja pumpulinpehmeän vaahdon päälle voi laittaa juuri niitä marjoja tai hedelmiä, jotka ovat sesongissa.

Pavlova sopeutuu helposti myös erilaisiin ruokavalioihin. Tämä resepti on maidoton, sillä vaihdoin kermavaahdon kauravispiin. Herkusta voi tehdä halutessaan myös kokonaan kasvipohjaisen, jos marenkiin käyttää kananmunan sijaan aquafabaa eli kikherneiden säilöntälientä (kuulostaa äkkipäätä erikoiselta, mutta toimii erinomaisesti).

Pavlova on muuten myös hyvä uunittoman mökin tarjottava, kun marenkin paistaa kotona valmiiksi. Ja sitä paitsi: Aina voi oikaista ja hakea marengin kaupasta.


RESEPTI

noin 10 kpl pientä pohjaa


2 kananmunan valkuaista

1 1/4 dl sokeria

1/2 tl omenaviinietikkaa

1 dl kauravispiä (+ hieman sokeria)

hedelmiä tai marjoja


  1. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria vähitellen samalla koko ajan vatkaten.
  3. Vatkaa kunnes marenki on niin kovaa, että voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman että marenki valuu.
  4. Lusikoi marenki leivinpaperin päälle joko yhdeksi suuremmaksi levyksi tai useammaksi pieneksi pohjaksi. Muotoile marengista lusikalla "pesämäinen", jotta se on hyvä täyttää.
  5. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin tunti tai pidempään, jos teet vain yhden pohjan.
  6. Vispaa kauravispi ja mausta tarvittaessa pienellä määrällä sokeria.
  7. Laita päällä sesongin marjoja tai hedelmiä. Syötävät kukat tekevät leivoksista erityisen juhlavia.

Kommentoi