Paahdettu sipuli

Aallot liplattavat hiljaa rantaan. Auringon lämmittämän meriveden tuoksu kantautuu jo kauas nenääni. Kuuma rantahiekka puristuu varpaidemme välistä astellessamme rantaan. Olen pakannut eväät ja ottanut piknik-korin mukaan. Alkavan päivän hiljaisuuden rikkoo vain jostain kuuluva lintujen laulu.

Levitän huovan aivan veden rajaan, jotta hiljakseen lämpenevä merivesi saa huuhtoa hiekkaiset varpaamme. Köllähdämme pitkäksemme ja annamme auringon kutitella nenänpäätämme. Mukanamme on kirjat, rantalelut ja hyvä mieli.

Pian ei kukaan enää malta odottaa, vaan eväät katetaan esille. Mukana on suolaista ja makeaa syötävää sekä tietysti riittävästi juotavaa. Lämpimän tuulenvireen hyväillessä auringon lämmittämiä kehojamme, syömme eväämme hyvällä ruokahalulla.

Erinomainen lisuke kesäruoille

Minulla on tapana valmistaa erilaisia kesäruoille sopivia lisukkeita itse. Pikkelöidyt punasipulit, pico de gallo, kolmen viikon kaalisalaatti ynm. ovat oivia lisukkeita monille kesäruoille. Niin myös paahdettu sipuli.

Paahdettu sipuli maistuu monen kesäherkun lisukkeena. Hodarien, hampurilaisten, pihvien ja erilaisten voileipien kaverina sekä tietysti kesäisten salaattien pinnalle.

Paahdettu sipuli

n. 4 annosta

  • 1 sipuli
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  1. Kuori sipuli. Hienonna sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi.
    Lisää sipulipalat ja suola pieneen kulhoon. Sekoita ja anna seistä noin puolisen tuntia.
  2. Kuumenna öljy ja paista sipulit keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.
  3. Nosta sipulit talouspaperille, mihin ylimääräinen öljy saa imeytyä.