Mustaviinimarjasmoothie

Kasvimaalla eletään taas yltäkylläisyyden aikaa. On perunoita, porkkanoita, salaattia, kesäkurpitsaa ja maissia poimittavina. Marjojakin tulee kivasti ja joka päivä olemmekin nyt päässeet verottamaan karhunvadelmapensaita, pensasmustikoita, hunajamarjoja ja mustaviinimarjoja. Monesti kipaisemme aamulla herättyämme hakemaan kulhollisen marjoja joita lisäämme aamupuuron tai jogurtin päälle.

Välillä marjat surautetaan soseeksi ja tehdään maistuvia smoothieita, kuten tässä mustaviinimarjasmoothiessa. Tähän ohjeeseen voi periaatteessa käyttää vaikkapa mustikoita, punaviinimarjoja, karviaisia maun mukaan tai vaikkapa sekoittaa niitä keskenään. Itse rakastan mustaviinimarjoja ja valmistan mielelläni juuri niistä tätä ihanaa smoothieta.

Ota ohje talteen ja kokeile sinäkin!

Mustaviinimarjasmoothie


Vaikka aamulla väsyttäisi, niin mustaviinimarjasmoothien nautittuasi saat kummasti silmät auki ja mielen virkistymään. Perheen nuorimmatkin on helppo opettaa valmistamaan erilaisia smoothieita. Meillä on jo tapana, että nuorimmainen valitsee marjat ja nesteenä käytetään sitä mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Jogurttia, maitoa, täysmehua jne. Jos smoothiesta haluaa täyttävämmän, voi joukkoon lisätä hiukan kaurahiutaleita. Ja vips, ennen kuin huomaatkaan on teilläkin smoothiebaari toiminnassa.

Mustaviinimarjasmoothie


4:lle

 • 2 dl mustaviinimarjoja
 • 1 banaani
 • 1 rkl vaahterasiirapppia tai hunajaa
 • 1 dl maitoa tai kaurajuomaa
 • maustamatonta jogurttia
 • mustaviinimarjoja
 1. Lisää mustaviinimarjat, banaani, vaahterasiirappi (tai hunaja) ja maito tehosekoittimeen.
 2. Aja ainekset sileäksi.
 3. Kaada smoothie neljään lasiin, noin 3/4 osaa täyteen.
 4. Täytä lasit maustamattomalla jogurtilla. Kierrä lusikalla lasin reunoilta muutama kierros, että saat kivan näköiset kuviot smoothieen.
 5. Koristele mustaviinimarjoilla.

Kommentoi