Marmoroidut munat

Kananmunan valkoinen kuori houkuttelee joka vuosi kokeilemaan uusia koristelutapoja. Tällä kertaa halusin testata helppoa marmorointia, johon tarvikkeet löytyivätkin keittiöstä jo valmiiksi. Munien koristeluun käytetään vain elintarvikkeita, joten ne säilyvät täysin syömäkelpoisina. Hauskinta tällaisessa värjäyksessä on kuvioinnin sattumanvaraisuus.

Marmorointiin tarvitaan kananmunien lisäksi vettä, etikkaa, ruokaöljyä, nestemäistä elintarvikeväriä, kulho ja ruokalusikka.

  • Keitä kananmunat normaalisti kattilassa.
  • Laita kulhoon vettä vähintään sen verran, että saat upotettua sinne kananmunan. Lisää veteen 1 rkl etikkaa.
  • Tiputtele veteen 1 rkl ruokaöljyä. Laita kananmuna ruokalusikkaan ja laske se veteen niin, että munan pinnalle kertyy öljyä. Nosta kananmunaa vedestä ja tiputtele elintarvikeväriä sen pinnalle. Voit laskea kananmunan vielä takaisin veteen, käännellä sitä ja lisätä väriä.
  • Nosta värjätty muna vedestä ja laita se kuivumaan esim. talouspaperin päälle. Väri on jo tarttunut kiinni kuoreen, joten pinnan voi huoletta pyyhkiä kuivaksi. Öljy jättää vielä kuoreen hienon kiillon.
  • Lisää veteen tarvittaessa ruokaöljyä, jos sitä ei tunnu tarttuvan riittävästi kuoreen. Jos käytät eri värejä, tee niille omat värjäysastiat.Kommentoi