selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Maailman helpoin papupata uunissa

Maailman helpoin papupata uunissa

Lokakuu on hyvää aikaa nauttia herkullisista kasvisruoista. Vietetäänhän nyt juuri lihatonta lokakuuta.

Meillä lasten mieleen ovat erityisesti erilaiset värikkäät kasviscurryt. Kesäkurpitsat, porkkanat ja erilaiset linssit sävyttävät yleensä näitä herkullisia pataruokia.

Olen alkanut ujuttamaan ruokiin enemmän ja monipuolisemmin myös erilaisia papuja. Aina papuruokien valmistus ei välttämättä tarkoita papujen liotusta, sillä kaupasta löytyy erilaisia säilykepapujakin, silloin, kun tarvitset nopeasti pavut käyttöön.

Huomaan, että parhaiten meille maistuvat mustat- ja kidneypavut. Molemmat ovat ihanan kermaisia ja täyteläisiä papuja.

Tässä kohden voin vinkata, että kerralla kannattaa keitellä suurempikin määrä papuja ja käyttää niitä viikon eri ruokiin. Kuivatut pavut ovat yleensä halvempia kuin säilykepavut.

Nopea papupata uunissa

Näin syksyn tullen kaivamme esille taas padat. Pataruokien valmistuksen ei tarvitse kuitenkaan tarkoittaa tuntikausien keittelyä.

Raaka-aineetkin voivat olla mitä yksinkertaisimpia. Peruna ja pavut säveltävät tämän herkullisen ja maailman helpoimmaksikin kutsumani papupadan.

Nämä papupadan ainekset löytyvät aina meidän ruokakaapistamme ja aikaakaan sen valmistamiseen ei kulu enempää kuin 20 minuuttia.

Kauniin värinen pata tarjotaan vastapaistetun leivän kera.

Papupata

Maailman helpoin papupata uunissa

4-6:lle

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 4 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 400 ml tomaattimurskaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 240 g käyttövalmiita (säilyke) kidneypapuja
  • 240 g käyttövalmiita (säilyke) mustapapuja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa tarvittaessa

Päälle

  • persiljaa

Valmistus

  1. Kuullota sipulikuutiot padassa, öljyssä. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista vielä noin puoli minuuttia.
  2. Lisää pataan perunakuutiot, tomaattimurska ja kasvisliemi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
  3. Lisää joukkoon huuhdellut ja valutetut pavut. Nosta uuniin vielä noin 5 minuutiksi, kunnes myös pavut ovat lämmenneet.
  4. Mausta papupata mielesi mukaan mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Koristele pata persiljasilpulla.

    Kommentoi