Kuvioidut keittiövälineet

Tämä kiva idea löytyi Pinterestin kautta. Polttopiirtimen olen hankkinut jo aikaisemmin muita askarteluprojekteja varten, joten ei tarvittu muuta kuin nippu puisia keittiövälineitä. Tähän hommaan jää koukkuun -- hanki siis lastoja, lusikoita, kauhoja, puuhaarukoita yms. useampia kerralla, ja anna niitä vaikka tupaantuliais- tai joululahjaksi.

Koristelu on hauskaa varmasti myös lasten mielestä, mutta polttopiirrin on hirvittävän kuuma, joten ikää täytyy olla riittävästi, jotta kykenee työkalun erittäin varovaiseen käsittelyyn. Voi myös tehdä niin, että lapsi hahmottelee kuviot lyijykynällä, ja aikuinen polttaa kuviot piirtimellä hahmotelman mukaisesti. Ylimääräiset lyijykynäviivat irtoavat helposti tiskaamalla.

Poltetut kuviot eivät kulu pois, eikä niistä tietenkään irtoa ruokaan mitään kemikaaleja, kuten saattaisi käydä maalien kanssa.

Polttopiirrinseteissä on joskus paljonkin erilaisia vaihdettavia kärkiä, joilla saa hienoja kuvioita helposti suoraan puuhun painamalla, esim. tähtiä, ympyröitä ja muita geometrisia kuvioita. Itse tykkään käyttää eniten ohutta kynämäistä kärkeä ja antaa jäljen olla käsityönä tehdyn näköistä. 


Kommentoi