Kirppismaljakon uusi ilme

Ehkä kaapin perältä löytyy vanha maljakko, jonka väri ei miellytä, tai kivan muotoinen lasipullo? Nämä kuvissa näkyvät uudistuksen saaneet maljakot löytyivät hyväntekeväisyyskirppikseltä, hintaa niillä oli 1-1,50 euroa/kpl. Ideana oli uudistaa aika mitäänsanomattoman näköiset esineet niin, että ne näyttäisivät uniikeilta ja käsintehdyiltä. Itse sekoitetulla "kalkkimaalilla" maljakko uudistuu kädenkäänteessä. Huomaa, ettei pintaa voi käsittelyn jälkeen pestä vedellä, tai maalikerros irtoaa.

Tuunaukseen tarvitaan:

  • lasimaljakko, -pullo tai -purkki
  • vesiohenteista seinä- tai kalustemaalia (tähän on hyvä käyttää vanhoja maalinjämiä!)
  • ruokasoodaa tai mallikipsijauhetta
  • maalipensseli
  • väripigmenttiä tai eri sävyisiä maaleja, jos halutaan eri värejä

Kaada maalia noin desin verran vaikkapa tyhjään jogurttipurkkiin. Lisää ruokalusikallinen ruokasoodaa tai kipsijauhetta ja sekoita tasaiseksi. Soodasta tulee hieman rosoisempi pinta kuin kipsistä. Jos haluat maljakon pinnasta paksun ja epätasaisen, lisää maaliin enemmän soodaa tai kipsiä. Jos värjäät seosta pigmentillä, sekoita pigmentti ensin huolellisesti pieneen määrään vettä.

Maalaa maljakon pinta vaakasuorilla vedoilla nopeasti. On helpointa maalata yksi paksu kerros monen ohuen sijaan.

Jos innostut uudistamaan useamman vaasin, asettele niihin loppukesän kukkia ja heiniä ja ryhmittele katseenvangitsijaksi keskelle ruokapöytää.