Kalapuikkoburger

Jääkaapissa on valo, nahistunut kurkku ja tomaatti, leipäkin on nähnyt jo pehmeimmät päivänsä. Päivällisen taionta on alkanut. Taustamusiikkina soi jatkuvasti ”Mulla on jo hirvee nälkä!”. Meidän perheessä ainakin näitä päiviä on nähty useita. Jos pakkaseen on jäänyt hätävarapaketti kalapuikkoja tai -pihvejä, pelastussuunnitelma ulos tästä ruokakriisistä on kalapuikkoburger.

Kalapuikkoburger

* helpoin tie onneen
** ”hifistely”
*** ”gourmet”


Raaka-aineet

*
Leipää (vähän kuivahtanut on täydellinen valinta)
Kalapuikkoja (pakastekalapihvit käyvät myös). 2 kalapuikkoa/burgeri on toimiva määrä.
Tomaattia
Kurkkua
Ketsuppia (kriittinen ainesosa)
Margariini

**
Avokadoa
Salaattia
Majoneesi

***
Sushi-inkivääriä pari siivua tuomaan luonnetta

Valmistus:

Paista kalapuikot pannulla. Laita leivät paahtimeen. Viipaloi väliin tulevat kasvikset. Valmis! Jokainen voi koota burgerin oman maun mukaan! Vinkki: ketsuppi pysyy parhaiten pienenkin syöjän kyydissä, kun sen laittaa ensimmäisenä pohjalle heti margariinin jälkeen. #vähemmänsotkua

Vaihtoehtoinen tarjoiluehdotus – open burger

Tämä tarjoiluehdotus on tarkan syöjän valinta. Useimmat lapset nimittäin tykkäävät syödä selkeitä ja tunnistettavia ruoka-aineita. Jos lapsesi kuuluu tähän täysin normaalin joukkoon, joka saa kohtauksen, kun olet mennyt sekoittamaan raaka-aineet keskenään, on ratkaisu avoin kalapuikkoburgeri. Lautaselle vain raaka-aineet ja anna lapsen itse kasata burgerinsa. Tai tarkemmin sanottuna syödä ne erikseen ;) Vähemmän taistelua ja todennäköisesti kasvisten kulutus suurempi! Vinkki: Pidä kasvikset isoina sormipaloina, koska on epäreilua, jos vain muut saavat syödä sormin. Koska se nyt vaan on hauskempaa!

/Kati, Lapsiperheiden ravitsemuksen asiantuntija, joka ei pidä ruuanlaitosta. Yhdessä syömisestä sitäkin enemmän. Tasapainoilee lapsiperheen ruokasirkuksessa laiskuuden, luovuuden ja monipuolisen makumaailman välillä.

Miten ottaa rennommin ruokapöydässä? – vinkit löydät Neuvokas perhe sivuilta https://neuvokasperhe.fi/myonteinen-ruokapuhe