Kahvinporot hyötykäyttöön

Muutama vinkki teille, joiden taloudessa keitellään kahvia. Käytettyjä kahvinporoja voi hyödyntää monenlaiseen, ennen kuin ne heitetään kompostiin tai biojäteastiaan.

  • Raikasta jääkaappi hajuista

Pinttyikö jääkaappiin jokin pilaantunut haju? Laita käytetyt porot avoimeen astiaan ja aseta jääkaappiin. Kahvinporot imaisevat epämieluisat hajut itseensä.

  • Puhdista ja raikasta likaiset kädet

Ota kosteisiin käsiin hieman saippuaa ja kahvinporoja ja hiero huolellisesti. Lika ja hajut irtoavat ja iho pehmenee kahvikuorinnan ansiosta. Kokeile vaikka valkosipulilta tuoksahtaviin näppeihin. Pyyhi kahvinporot talouspaperiin ja heitä se biojätteeseen ennen kuin huuhtelet kädet, jottei viemäriin tule tukoksia.

  • Sekoita kuorintavoide koko vartalolle

Kuorintavoide syntyy jo pelkästään kahvinporoista ja kookosöljystä, mutta siihen voi lisätä myös hunajaa, sokeria, kaurahiutaleita ja eteeristä öljyä. Sekoitus säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena noin viikon. Pyyhi kuorintavoide biojätteeseen ennen huuhtelua.

  • Käytä saippuanvalmistuksessa

Tätäkin tuli kokeiltua jo ennen joulua. Kahvinporot tuovat saippuaan hyvän tuoksun, sekä kuorivan ominaisuuden.

  • Hankaa pinttyneet kattilat puhtaaksi

Laita kattilan pohjalle loraus tiskiainetta, lämmintä vettä ja hieman kahvinporoja. Hankaa puhtaaksi pehmeän sienen avulla.

Olen myös kuullut, että poroja voi käyttää lannoitteena happamassa kasvualustassa viihtyville kasveille. Ehkäpä kokeilen sitäkin!