JuhlatunnelmissaMeille on muodostunut jo perinteeksi tarjoilla lapsen synttäreillä voileipäbuffet, jossa jokainen saa itse koota mieleisensä ja ruokavalioonsa sopivat leivät erilaisista vaihtoehdoista. Tarjolla oli tällä kertaa tummaa ja vaaleaa leipää, gluteenitonta siemennäkkäriä, levitteitä, hummusta, juustoja, lohta, kalkkunaleikkelettä, salaattia ja retikkaa omalta viljelypalstalta, retiisiä, avokadoa, kurkkua, punasipulia, ruohosipulia, rucolaa ja kapriksia.Jälkiruoat ovat sitten vaihtelevampaa sorttia, tosin aika usein olen leiponut suklaakakkua, jota meillä kutsutaan papukakuksi - taikina kun koostuu enimmäkseen mustapavuista. Lisäksi olen tehnyt raakasuklaata jossain muodossa, esimerkiksi riisisuklaana tai leivosmaisina herkkuina.

Unelmatortun ainekset sisältävän kakun päällystin kahvilla maustetulla kuorrutteella. Lehtikoristelu syntyi jähmettyneelle kuorrutteelle niin, että asettelin pieniä vaahteranlehtiä kakun päälle ja siivilöin koko komeuden päälle tomusokeria. Mitä tiiviimmin lehdet ovat kuorrutteen päällä, sitä tarkempi kuviosta tulee. Vaahteranlehdet oli helppo nostella pois lehtiruodeistaan.

Lapsen toivoma pupukakku on helposti valmistettava gluteeniton porkkanakakku, joka mielestäni sopi hyvin puputeemaan. Paistoin korvat sydämen muotoisessa vuoassa, jolloin puolikkaita sydämiä joutui vain vähän muotoilemaan, eikä kakkupohjaa mennyt juurikaan hukkaan.


Kattausvinkki: etsi kirpputoreilta eriparisia vanhoja lautasia ja kuppeja. Juhlakattaukseen tulee tunnelmaa ja elävyyttä, eikä tarvitse hankkia kalliita astiasarjoja, joita kuitenkin tulee käytettyä vain pari kertaa vuodessa.

Kaunis kukkakimppu ja köynnöskrassin kukat on kerätty omalta viljelypalstalta. Syyskesän juhliin pihlajanmarjat ovat aina ihana koriste. Virkattu koristenauha on tehty purkamalla kirpputorilta löydetyt pöytäliinat takaisin neliöiksi ja kiinnittämällä ne taas virkkaamalla nauhaksi.Kommentoi