Jogurtista jätskiksi

Tässä kesän helpoin tee-se-itse -jäätelöohje, jota on helppo myös muokata ruokavalion mukaan.

Tarvitset: Pieniä jogurtteja, jäätelötikkuja (esim. askarteluliikkeistä), sekä halutessasi tummaa suklaata ja kookoshiutaleita / mantelilastuja / pähkinärouhetta / nonparelleja.

Tee veitsenkärjellä jogurttipurkkien kansiin keskelle pienet viillot. Työnnä jäätelötikut melkein purkin pohjaan. Aseta jogurtit pakastimeen jäätymään. Kun jätskit ovat valmiita, irrota kansi ja valuta lämmintä vettä purkin ympärille, jotta saat jätskin vedettyä ulos purkista. Pohjaan voi tehdä ilmareiän irrottamisen helpottamiseksi.

Sulata suklaata vesihauteessa ja dippaa jäätelöt suklaaseen. Ripottele heti päälle haluamasi koristeet.

Kiinnitä huomiota jogurttien sokerimääriin. Kaura- tai soijajogurteista ja maidottomasta suklaasta saat helposti vegaanisia herkkuja.


Ilman varsinaisia jäätelömuotteja voit valmistaa jäätelöpuikkoja myös suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa. Kaada itse valmistettu jäätelömassa kelmulla vuorattuun vuokaan. Pingota päälle kelmu tai folio, ja pistele jäätelötikkuja pystyyn sopiva määrä. Seoksen jäädyttyä viipaloi koko hoito terävällä veitsellä erillisiksi jäätelöiksi.