Jääkaappirumba

-Joko ruoka on valmista, kuuluu jo ovelta, kun teinit saapuvat koulusta. Jääkaapin ovi ryskää heti sen  jälkeen ja käy siihen malliin, että luulisi jo oven kohta tippuvan saranoiltaan. 

-Ota välipala ennen ruokaa, tuli ennen usein tokaistua, katsomatta kuitenkaan mitä sieltä jääkaapista otetaan. Kun ruoka-aika sitten koitti ja huhuilin perhettä pöytään, ei näillä kahdella äsken nälkäkuoleman partaalla olevalla sankarilla ollutkaan nälkä. Usein kun nälkään hotkaistiin puolet jääkaapin sisällöstä niin arvaahan sen kaikki, että ei se ruoka sitten enää maistu tunnin tai puolentoista päästä.

Jääkaappirumba

Tähän asiaan tuli meillä stoppi, kun ruoka ei enää alkanut kelvata ruoka-aikana. Turhalle jääkaappirumballe laitettiin piste. Vaikka nälkä olisi minkälainen tahansa, niin kyllä yhden hyvän välipalan voimin täytyy jaksaa odottaa sitä oikeaa ruokaa hetken verran.

Mutta toisaalta, kyllähän sitä itsekin tietää, että jos nälkä pääse yltymään oikein kovaksi, niin sitähän pistelee poskeensa vaikka puolikkaan hevosen, jos ei järki laita jarruja päälle.
Tämäkin on vain tapa-asia.  

Mutta tästäpä pääsemme itse dilemmaan. Vaikka onnistuinkin pistämään stopin sille holtittomalle hotkimiselle ja jääkaappirumballe, niin mikä on sellainen välipala joka maistuu näille meidän nuorille?
Leipää he eivät syö, ainakaan sitä terveellisempää sorttia. Murot kyllä maistuvat, mutta jotain järkevämpää toivoin, että voitaisiin yhdessä keksiä heille välipalaksi. 
Siitä muistui mieleen, että molemmat pitävät erilaisista smoothieista. Annoin vapaat kädet ja siitä se sitten lähti. Tehosekoittimeen upposi yhtäkkiä hedelmiä ja jopa vihanneksia, joita en kyllä muista kummankaan popsineen aikoihin sellaisenaan. Joskus olen todistanut jopa erilaisten viherjauheiden uppoamista sekoittimen syövereihin.

Smoothie innostus jatkui ja seuraavaksi siirryttiin valmistamaan smoothie bowleja eli smoothie kulhoja. Ne erovat tavanomaisesta smoothiesta sillä tavoin, että ne ovat hiukan jämäkämpää tavaraa ja lusikoidaan siis kulhosta. 

Olette varmaan törmänneet ruokasivustoilla ja lehdissä erilaisiin näyttäviin smoothie kulhoihin, missä niiden väreihin ja koristeluun on panostettu toden teolla.
Meillä niitä ei koristella sen kummemin vaan surautetaan koneella sekaisin ja kipataan kulhoon. Tosin tuovathan ne pinnalle laitetut koristeet kivaa purutuntumaa muuten niin sileeän smoothieen.

Lasten suosikkivälipala

Smoothie bowleista on tullut meillä lasten suosikkivälipala ja sitä myöten myös minun. Mikä onkaan parempi tapa saada päivän vitamiinit kuin yhdestä kulhollisesta hyvää syötävää. Ja tämä on niin herkullista, että ei sitä edes ajattele syövänsä välipalaa vaan pikemminkin jälkiruokaa. Tämä täyttää vatsan, mutta sillä tavoin sopivasti. Jaksaa sitten sen jälkeen syödä sen oikeinkin ruoan.


Tämä smoothie bowl on mainio välipala. Melkein jopa liian herkullinen ollakseen vain välipala. 

Smoothie bowl

2:lle

1 1/2 banaani
2 dl mustikoita tai pensasmustikoita, jäisiä
2 1/2  dl maustamatonta jogurttia
1 rkl chian siemeniä
2 rkl Chia & coconut puuro hiutaleita ( Urtekram ) tai saman verran kauraleseitä

Päälle koristeluun
1 kiwi, siivuina
Muutama mansikka, siivuina
mustikoita tai pensasmustikoita
Kookoshiutaleita


1.Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi seokseksi. Kaada smoothie tarjoilukulhoihin.
2.Koristele smoothiet haluamallasi tavalla.