selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Helpot suupalat parsasta

Helpot suupalat parsasta

Tänä keväänä juhlakautta verhoaa poikkeusaikojen varjo. Juhlat ovat pieniä, vaikka aiheet juhlia aivan yhtä suuria kuin kaikkina muinakin keväinä.

Valmistuvien ja koulunsa päättävien puolesta harmittaa – monelle valmistuvalle keväiset juhlat ovat vuosia odotettu tapahtuma, jonka merkityksellisyys on mittaamaton. Myöhemmin onneksi voi juhlia isosti ja pieniä juhlia voi pitää nytkin. Valmistumiskevät on taatusti ikimuistoinen!

Pieniin juhliin sopii pienet tarjottavat. Nämä suloiset ja helpot suupalat parsasta syntyvät vain muutamasta raaka-aineesta, mutta ovat täynnä makua. Parsa keitetään tai höyrytetään kypsiksi, soseutetaan ja sekoitetaan kevyttuorejuuston kanssa tahnaksi. Mausteeksi riittää sitruunamehu ja ripaus suolaa.

RESEPTI


500 g vihreää parsaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

sitruunamehua

hieman suolaa

ruissipsejä

persiljaa koristeeksi

Keitä tai höyrytä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Kypsennysaika riippuu parsan paksuudesta vaihdellen muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin. Kun parsat ovat kypsiä, siirrä ne heti jääkylmään veteen jäähtymään.

Hienonna valutetut parsat esimerkiksi sauvasekoittimella. Voit säästää nuput koristeeksi. Sekoita tuorejuusto parsasoseen joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.

Annostele parsatahna ruissipsien päälle ja koristele parsannupuilla ja/tai persiljalla.


Kommentoi