Heinäkuu lautasella

Arkinen salaatti muuntuu käden käänteessä kauniiksi ja juhlavaksi, kun päälle ripottelee luonnosta ja kukkapenkistä kerättyjä kukkia. En ollut itsekään kaikkia annokseen laittamiani kukkia aiemmin maistanut, ja yllätyksekseni ne toivat salaattiin todella hyvää makua. Tätä aion tarjota vieraillekin!

Myös ruoka-annoksen tekeminen oli esteettisesti antoisaa. En ole mikään samettiruusujen fani, mutta nuo kirkkaan keltaoranssit terälehdet ovat upean värisiä ja pistävästä tuoksusta huolimatta maistuvat hyvältä.

Hehkuvan värikkäitä syötäviä kukkia ovat myös kehäkukat ja krassit.

Annoksessani oli viljelypalstalta ja luonnosta poimittuina salaatinlehtiä, apilan kukkia, minttua, horsman kukkia, mesiangervon kukkia (sisältävät salisyylihappoa, joten eivät sovi aspiriinille allergisen nautiskeltavaksi), samettiruusun kukkia, lehtipersiljaa, vadelmia ja viime kesänä kuivattuja nokkosen siemeniä.

Käytin kukkia ja marjoja myös raakasuklaan ja mustikkapiirakan koristelussa. Maut ja värit sopivat oikein hyvin niihinkin.

Kukkien kanssa puuhastellessa tulin laittaneeksi muutaman varren painon alle kuivumaan ja asettelin ne myöhemmin kehykseen keittiön sisustuksen piristykseksi.Kommentoi