Välimeren kasvisruukku



Ainekset

2 kg
porkkana, viipale, tuore
1 kg
palsternakka, viipale, tuore
2 kg
munakoiso, viipale, tuore
2 kg
kesäkurpitsa, viipale, tuore
0.5 kg
punasipuli, viipale, tuore
0.5 kg
purjosipuli, viipale, tuore
1 kg
tomaatti, viipale, tuore
0.2 kg
rypsiöljy
0.8 kg
oliivi, musta, viipale (suolaa 2 %, rasvaa 17 %, esim. Kespro Menu Oliiviviipaleet)
1.5 kg
vesi
0.15 kg
kasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
0.004 kg
valkopippuri, jauhettu
0.004 kg
valkosipuli, murska, tuore
0.04 kg
paprikajauhe
0.01 kg
basilika, kuivattu
0.01 kg
timjami, kuivattu
0.1 kg
persilja, pilkottu, tuore

Valmistusohje

1. Viipaloi porkkana, palsternakka, munakoiso, kesäkurpitsa, punasipuli ja purjo 4 mm:n terällä. Viipaloi tomaatit.
2. Tasaa porkkana- ja palsternakkaviipaleet kahteen 1/1-100 GN-vuokaan, sekoita joukkoon öljyä 1 dl / vuoka, ja käytä höyryuunissa n. 3 minuuttia. Lado loput kasvikset kerroksittain tasan molempiin vuokiin, tomaattiviipaleet päällimmäisiksi.
3. Sekoita kuumaan veteen kasvisliemijauhe, valkopippuri, valkosipuli, paprikajauhe, basilika ja timjami.Tasaa mausteliemi vuokiin, noin 0,8 l / vuoka. Hauduta ruukkua n. 35 minuuttia kiertoilmauunissa 160 asteessa.
4. Ripottele persiljasilppua valmiin ruoan pinnalle.
Vinkki! Tarjoa keitettyjen perunoiden tai täysjyväriisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen