Kalapuikkoja ja tartar-kastiketta
Ainekset
-
1500 kgIceCool kalapuikko, 25 g, MSC
-
0.35 kgTurkkilianen jugurtti, kevyt (3,5 %)
-
0.13 kgKurkkukuutio, säilyke
-
0.09 kgKananmuna, keitetty
-
0.05 kgPurjokuutio (IceCool)
-
0.025 kgSinappi
-
1.5 kgPeruna, jauhoinen
-
0.02 kgTilli
-
0.175 kgMaito, rasvaton
-
0.08 kgRypsiöljy
-
0.06 kgVesi
-
0.008 kgSuola
Kastike
Perunalisäke
Valmistusohje
Kalapuikot
- Lado kalapalat GN 65 -vuokaan. Kypsennä 190°C uunissa 20 minuuttia.
- Sulata purjokuutiot. Hienonna kananmunat. Yhdistä ainekset. Anna kastikkeen maustua puoli tuntia.
- Höyrytä perunoita 30-40 minuutin ajan.
- Hienonna tilli. Kiehauta maito, vesi ja öljy. Lisää seokseen suola.
- Soseuta perunat esimerkiksi yleiskoneella. Lisää kuuma maito-öljyseos ja hienonnettu tilli. Sekoita tasaiseksi.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
5.7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Suolaa
0.8 g
