Ei mikään kalavale - maailman helpoin lohisoppa

Lohisoppa

Tämä lohisoppa voi ottaa varaslähdön jo edellisenä iltana. Riittää, kun jääkaapista löytyy jokunen peruna, porkkana ja sipuli. Seuraavan päivänä sitten käydään pikaisesti kalassa, ongitaan se hauki (lohi) sieltä lähikaupan hyllyltä ja herkullisen höyryävä lohisoppa on pian pöydässä. 

* helpoin tie onneen  
** ”hifistely”  
*** ”gourmet”

Raaka-aineet

*
perunoita
porkkanoita
sipulia
lohipala
kokonaisia maustepippureita 
kalaliemikuutio
”ruokakerma”

**
tilli

***
hienot lautasliinat :DValmistus

Edellinen ilta: Tee hidas ja tylsä osuus - kuori perunat, porkkanat ja sipulit illalla. Pilko kattilaan ja laita kylmää vettä juuri sen verran että kasvikset melkein peittyvät, sijoita jääkaappiin yöksi. 

Soppapäivä: Lähikaupasta täsmäostokset (kalapala, ”ruokakerma” ja tuore tilli). Kotona kattila jääkaapista hellalle, sopivasti kokonaisia maustepippureita ja kalaliemikuutio mukaan. Kun vesi alkaa kiehua, laita kalapala nahka ylöspäin kypsymään kasvisten päälle. Kun kala, potut & porkkanat ovat kypsiä, kuoritaan nahka pois (haarukalla voit avittaa reunasta ja sit vaan rullaataan nahka pois). Pilko varovasti kauhalla kalaa vähän pienemmäksi. Lisää ”ruokakerma” ja anna sopan kuumentua uudelleen. Lisää tuore tilli ja sitten syömään! 

Anna&Kati